November 30, 2020 4 min read

På vintern blir huden ofta torr, irriterad och kliar. Det kan kännas som att det inte finns något sätt att bli av med de här problemen.

Det gäller även för män. Ibland särskilt för män, eftersom det ofta förutsätts att män inte håller på med hudvård

Vi på Fletna kan tala om för dig att för både män och kvinnor så är hud fortfarande hud. Men vi förstår. Och vi finns här för att hjälpa dig, mannen som inte håller på med hudvård, att hitta en optimal, okomplicerad hudvårdsrutin så att din hy inte torkar ut i vinter. Låter det bra?

Vi vet, att du vet, att huden är kroppens största organ.

Eller hur?

Så vad händer med din hud under den ruggiga vintern?

På vintern finns det många roliga aktiviteter att göra, men vintern kan också orsaka problem för din hy.

Även om varma duschar och sprakande brasor har sina fördelar så kan de också torka ut din hy genom att beröva den på sina naturliga oljor.

Det här är bara ett exempel på hur vintern kan vara utmanande för din hud. 

Lyckligtvis finns det sätt att undvika några av orsakerna till torr hud på vintern. Du kan hålla din hud återfuktad och smidig med några enkla förändringar till din dagliga rutin, exempelvis:

 • Undvika att duscha för varmt
 • Äta hälsosamt och dricka vatten, så ger du huden fukt innifrån
 • Inte ha på dig blöta kläder
 • Ta bort smink innan du går och lägger dig (om du använder smink)

När det kommer till just hudvård så rekommenderar vi att du som man är noga med dessa två steg i din hudvårdsrutin:

 • Din ansiktsrengöringsprodukt
 • Din återfuktande kräm

Dessa två steg i en hudvårdsrutin är de viktigaste för de flesta män. Så om du inte ser dig själv som besatt av hudvård, eller om du inte har så mycket tid för hudvård, då är de här två stegen perfekta för dig. De hjälper dig att förebygga hudproblem i framtiden.

Man tvättar ansiktet och gör sin hudvårdsrutin

Många hudproblem kommer från hur vi tvättar ansiktet.

Så, vilken ansiktsrengöring är bäst att använda?

Bra fråga. Det finns massor av olika produkter att välja mellan. Här på Fletna rekommenderar vi en ansiktsrengöring som är anpassad för att skydda och återställa din hudbarriär.

Vad är då min hudbarriär?

Det är egentligen precis vad det låter som. Din hud, vår hud, allas hud, har en skyddande barriär. Med regelbunden, rätt anpassad rengöring och påfyllnad av hudens naturliga ingredienser kan du skydda din hudbarriär.

Det innebär två saker:

 1. Din hud behåller sina naturliga oljor
 2. Din hud rengörs från bakterier och luftföroreningar.

Fokuserar din nuvarande ansiktsrengöring på dessa två saker?

Om inte, så rekommenderar vi dig att kolla in våra Red Yeast Rice produkter från GEORGANICS.

Om du letar efter den perfekta hudvårdsrutinen som tar dig igenom vintern och underhåller din naturliga hy så har du kommit till rätt ställe. De skonsamma rengörningsprodukterna, återfuktande krämerna och mer från GEORGANICS ger dig mjuk, smidig och strålande hy under vintern.

Och du kan förebygga - eller lösa - dina hudproblem.

För att lära dig mer om vilka produkter från GEORGANICS + DEWYTREE vi rekommenderar till just dig som man, fortsätt läs:

Red Yeast Rice Deep Cleansing Oil

Red Yeast Rice rengöringingsolja från GEORGANIC är riktigt skonsam. Den rengör din hy från damm, föroreningar och all annan smuts som samlar sig i ditt ansikte under dagen. Den här rengöringen kommer inte att irritera din hud, utan ger dig smidig hy med härlig lyster. Applicera rengöringsoljan i ansiktet och massera in i huden i 30 sekunder. Efter det, tvätta oljan med kallt vatten för att dina porer ska dra ihop sig.

På bara ett par minuter om dagen kan du förebygga alla möjliga hudproblem.

Nutrition Deep Care Sheet Mask

  Vi vet att vår hud är trött och torr på vintern. För att få en mer frisk och hälsosam hy kan du använda Nutrition Deep Care Sheet Mask från DEWYTREE. Den är designad för dig som vill fylla på huden med de naturliga ingredienser som den har förlorat. Och den härliga bergamotdoften är definitivt unisex.

  Applicera masken över ansiktet efter rengöring (och eventuell ansiktstoner) och låt den sitta i 15-20 minuter. För mer information om hur du använder våra ansiktsmasker, kolla in produktsidan för Nutrition Deep Care Sheet Mask.

  OBS: Denna mask är specifikt anpassad för den som har torr hy. 

  Centella Ceramide Moisturizing Balm

   För din hudvårdsrutin på vintern så är lätta och återfuktande krämer perfekt. De kan hjälpa till att förebygga ålderstecken, rynkor, klåda och torrhet. Använd GEORGANICs återfuktande produkt Centella Ceramide Moisturizing Balm, så kommer formulan skydda - eller återställa - din torra och skadade hud. Denna produkt fungerar ocskå riktigt bra för dig som har oljig hy! Den ger din hud en balanserad återfukning utan att svida eller göra hyn glansig, och den ger dig inte fler hudutslag.

   Tillslut hoppas vi att du tar god + genomtänkt hand om din hud. Med Fletnas produkter så ger vi dig möjligheten att göra det på ett naturligt sätt!

   Skaffa din Red Yeast Rice Cleanser nu och skydda din hy i vinter!   Also in Hudvård EDU

   Kvinna som tänker på orsakerna till akne
   Hur uppstår akne och vilka sorter finns det?

   December 18, 2020 3 min read

   Innan ett problem ska lösas så är det klokt att bekanta sig med orsakerna till problemet. Så, vad är akne och var kommer det ifrån? Förhoppningsvis så kommer den här kunskapen ta dig ett steg närmare att uppnå din drömhy. Vi börjar med att gå igenom de fyra grundorsakerna till akne.

   Read More
   Vilken är den optimala hudvårdsrutinen på vintern?
   Vilken är den optimala hudvårdsrutinen på vintern?

   December 04, 2020 2 min read

   Skonsam rengöring, välgjorda sheet masks samt korrekt sammansatta serum och krämer är optimala att inkludera i din hudvårdsrutin. Sen kan du trotsa den kalla, hårda vintern med självförtroende! Har du en kall, hård vinter framför dig så vill vi ge dig verktygen för att hålla din hud återfuktad, välnärd och hälsosam.
   Read More
   Så håller du din hud fräsch och hälsosam i vinter
   Så håller du din hud fräsch och hälsosam i vinter

   November 24, 2020 2 min read

   Vintern är inte bara en mörk och kall tid att ta sig igenom, den är också skadlig för vår hud. Den råa vinterluften kan få huden att kännas irriterad och extra känslig. Kalla temperaturer får i övrigt välmående hud att se torr ut och kan även bidra till hudens åldrande om vi inte tar hand om den.
   Read More