November 24, 2020 2 min read

Så håller du din hud fräsch och hälsosam i vinter

Harvey Jordan, bloggskrivare och medieentusiast.

Är din annars naturligt återfuktade hud torr, glanslös och irriterad av den kalla vinterluften? Här är några tips som gör din hud både vacker och välmående!

Vintern är inte bara en mörk och kall tid att ta sig igenom, den är också skadlig för huden. Den råa vinterluften kan få huden att kännas irriterad och extra känslig. Kalla temperaturer får i övrigt välmående hud att se torr ut och kan även bidra till hudens åldrande om vi inte tar hand om den.

Det finns många enkla kurer som hjälper dig att hålla huden hälsosam och förhindrar torr hud på vintern.

Kvinna använder återfuktande ansiktskräm

1. Välj rätt återfuktande kräm

Att använda rätt produkt hjälper till att behålla hudens balans, minskar hudproblem och ger din hy en hälsosam lyster. Om du återfuktar huden varje dag med en produkt som är anpassad efter din hudtyp kan det reducera risken för torrhet eller oljighet. Båda dessa extremer kan vara orsak till hudproblem som acne och eksem. Återfuktande kräm hjälper din hud att hålla sig balanserad och att gömma små och stora skavanker.

Och glöm inte de kyssvänliga läpparna när alla hjärtans dag närmar sig! Ett läppbalsam är helt nödvändigt under vintermånaderna. Ett läppbalsam med petroleumgelé (vaselin) kan göra att dina läppar känns mjukare och se mindre fnasiga ut.

2. Undvik starka rengöringsprodukter

För att rengöra huden från smuts, orenheter och döda hudceller samt bibehålla en hälsosam hud, är det viktigt att använda naturliga produkter. Om du använder starka hudrengöringsprodukter kan de ta bort för mycket och skada huden mer. Naturliga produkter lämnar kvar tillräckligt mycket talg för att din hud ska kunna göra sitt jobb, samtidigt som den fortsätter vara hälsosam, balanserad och vacker.

Kvinna stiger ut ur duschen

3. Sänk temperaturen i duschen

Få saker är skönare än en lång varm dusch eller ett varmt bad under de kalla vintermånaderna. Det kanske låter oemotståndligt, men ADD (the American Academy of Dermatology) rekommenderar korta duschar i ljummet vatten. Om din hud blir röd i duschen, sänk temperaturen! Svalare vatten är lika bra på att rengöra din hud och ta bort bakterier.

En annan sak som vi gärna gör under vintern är att vrida upp temperaturen inomhus. Varmare inomhustemperatur gör luften torrare, så om du har det varmt och mysigt hemma kommer det att hindra luften från att sno din fukt och huden från att torka ut!

4. Solkräm, solkräm, solkräm

Solkräm på vintern kanske låter konstigt, men även under mulna dagar kan UV-strålar ta sig igenom det tjocka molntäcket och skada din hud. Om du dagligen använder solskydd med hög solskyddsfaktor, kommer det att skydda din hud från skadliga strålar.

Dessa var mina bästa tips på hur du kan hålla din hud frisk och sund i vinter! Kolla in de andra bloggposterna ovan för att få tips och förslag för din hudvårdsrutin.Also in Hudvård EDU

Kvinna som tänker på orsakerna till akne
Hur uppstår akne och vilka sorter finns det?

December 18, 2020 3 min read

Innan ett problem ska lösas så är det klokt att bekanta sig med orsakerna till problemet. Så, vad är akne och var kommer det ifrån? Förhoppningsvis så kommer den här kunskapen ta dig ett steg närmare att uppnå din drömhy. Vi börjar med att gå igenom de fyra grundorsakerna till akne.

Read More
Vilken är den optimala hudvårdsrutinen på vintern?
Vilken är den optimala hudvårdsrutinen på vintern?

December 04, 2020 2 min read

Skonsam rengöring, välgjorda sheet masks samt korrekt sammansatta serum och krämer är optimala att inkludera i din hudvårdsrutin. Sen kan du trotsa den kalla, hårda vintern med självförtroende! Har du en kall, hård vinter framför dig så vill vi ge dig verktygen för att hålla din hud återfuktad, välnärd och hälsosam.
Read More
Hudvårdsrutin för män på vintern
Hudvårdsrutin för män på vintern

November 30, 2020 4 min read

På vintern blir huden ofta torr, irriterad och kliar. Det kan kännas som att det inte finns något sätt att bli av med de här problemen. Det gäller även för män. Ibland särskilt för män, eftersom det ofta förutsätts att män inte håller på med hudvård.

Vi på Fletna kan tala om för dig att för både män och kvinnor så är hud fortfarande hud. Men vi förstår. Och vi finns här för att hjälpa dig, mannen som inte håller på med hudvård, att hitta en optimal, okomplicerad hudvårdsrutin så att din hy inte torkar ut i vinter.

Read More