September 19, 2020 3 min read

VAD ÄR SKIPCARE HUDVÅRDSRUTIN? HÄR ÄR ALLT DU BEHÖVER VETA!

För den upptagna personen som inte har så mycket tid att tillbringa framför en spegel.


Först kom den söta kuddrougen, sedan kom de alfabetiska BB-, CC- och till och med DD-krämerna, och nu är vi besatta av glashud, snigelslem och allt däremellan. Det är officiellt  K-beauty har dykt upp från Reddits djup för att cementera sin plats i det globala skönhetslexikonet.


Men vad är K-Beauty?

Uppfriskande nog är det här inte ännu ett Kardashian-franchise. I huvudsak är det ett begrepp som används för att kategorisera det koreanska inflytandet på våra egna hudvårdsrutiner och den episka produktimporten från själva landet. Men för många är K-beauty helt enkelt den främsta hemligheten bakom en hy som är så lysterrik som mänskligt möjligt.

K-beauty är visserligen inte längre är ett nytt koncept för oss, men på grund av produkternas ofta kitschiga estetik hittade man dem i början främst i tonåringarnas badrumsskåp. Men nu har koreansk hudvård verkligen kommit till alla åldrar, med ett urval av sofistikerade koreanska produkter som kommer att tilltala både hudvårdsnördar och K-beauty-besatta.


Den koreanska 10-stegsrutinen

När K-beauty snabbt började bli mer och mer populärt lämnade den omtalade 10-stegsrutinen människor lika fascinerade som utmattade. Traditionellt föredrar koreanska kvinnor klar "glashud" som är fri från synliga porer framför lager av foundation, och en omfattande hudvårdsrutin som fokuserar på klargörande egenskaper och massor av återfuktning gör att de kan uppnå optimal lyster.

För att överleva på denna konkurrensutsatta marknad har koreanska skönhetsmärken behövt utveckla mycket effektiva produkter för att uppfylla den kunniga konsumentens höga standarder.Men vem har tid för en fullständig 10-stegsrutin?

Om du inte är en Instagraminfluencer, om du har svårt att hålla koll på komplicerade rutiner eller om du bara vill gå upp ur sängen senare och gå och lägga dig tidigare, är Skipcare något för dig. Vad är då Skipcare? Skipcare är hudvårdsrutinen där du bara tar de mest väsentliga delarna av 10-stegsrutinen och därmed minskar den tid det tar för att ändå få din hud att se fantastisk ut.  1. Dubbel rengöring

Varför? Ren =  helt fri från smuts. Den första, oljebaserade rengöringsprodukten (ja, du kommer använda två stycken) används för att lösa upp smink och smuts på din huds yttre lager, så att din andra rengöring (vanligtvis ett skum eller en kräm) kan angripa föroreningar på djupet, inifrån porerna.Vad? 

Double CleanseBeautyboxmed Georganic Red Yeast Rice Deep Cleansing Oiloch Foaming Cleanser

Fletna koreansk hudvård rengöring kit: olja och foam


  1. Toner

Varför? 

Tar bort eventuella rester från rengöringsprodukterna och förbereder huden för nästa steg.

Vad? Georganisk Hawaiian Deep Sea Mineral Toner

Fletna koreansk hudvård ansikte toner


  1. Serum

Varför? Okej, den här är lätt. Smörj in huden med dina favoritboosters, serum eller ampuller för att t.ex. klargöra, jämna ut hudtonen eller helt enkelt återfukta huden med koncentrerade aktiva ingredienser. Vanligtvis är K-beauty-behandlingar mycket resultatfokuserade och håller för en granskning av ingredienslistan.

Vad? Georganic Galactormyces Intensive Oil Serum för daglig användning

 

Fletna hudvård produkter: serum ansikte

 

Georganic Propolis Care Serum för känslig och aknebenägen hud

Fletna hud produkt: känslig hud serum


  1. Sheet mask

Varför? Vi föreslår inte att du dagligen ska lägga tid på en ansiktsmask, men det är värt att använda en mask en gång i veckan för att tillföra ännu mer fukt, vilket bidrar till att ge huden den där svårfångade "glashuds"-lystern. 

Vad? Vi har allt du behöver, det finns ett stort urval!

Fletna vegansk ansiktsmask från Syd Korea


  1. Ansiktskräm

Varför? När du har kommit såhär långt kan du lika gärna avsluta jobbet med att återfukta huden på allvar för att fylla på fuktförråden över natten eller förbereda den för en hård dag. Men nu förstärks ansiktskrämens effekter av de andra produkterna som du redan har unnat din hy!

Vad? Allt du behöver, we have you covered!

Fletna koreanska produkter för olika hudtyper


  1. Och en sista del i morgonrutinen...

Varför? Naturligtvis är den viktigaste delen av hela denna utarbetade rutin ett ordentligt skydd mot solen. Använd en kräm med hög SPF varje dag (även på vintern!) för att undvika otrevliga solskador på huden.Also in Hudvård EDU

Kvinna som tänker på orsakerna till akne
Hur uppstår akne och vilka sorter finns det?

December 18, 2020 3 min read

Innan ett problem ska lösas så är det klokt att bekanta sig med orsakerna till problemet. Så, vad är akne och var kommer det ifrån? Förhoppningsvis så kommer den här kunskapen ta dig ett steg närmare att uppnå din drömhy. Vi börjar med att gå igenom de fyra grundorsakerna till akne.

Read More
Vilken är den optimala hudvårdsrutinen på vintern?
Vilken är den optimala hudvårdsrutinen på vintern?

December 04, 2020 2 min read

Skonsam rengöring, välgjorda sheet masks samt korrekt sammansatta serum och krämer är optimala att inkludera i din hudvårdsrutin. Sen kan du trotsa den kalla, hårda vintern med självförtroende! Har du en kall, hård vinter framför dig så vill vi ge dig verktygen för att hålla din hud återfuktad, välnärd och hälsosam.
Read More
Hudvårdsrutin för män på vintern
Hudvårdsrutin för män på vintern

November 30, 2020 4 min read

På vintern blir huden ofta torr, irriterad och kliar. Det kan kännas som att det inte finns något sätt att bli av med de här problemen. Det gäller även för män. Ibland särskilt för män, eftersom det ofta förutsätts att män inte håller på med hudvård.

Vi på Fletna kan tala om för dig att för både män och kvinnor så är hud fortfarande hud. Men vi förstår. Och vi finns här för att hjälpa dig, mannen som inte håller på med hudvård, att hitta en optimal, okomplicerad hudvårdsrutin så att din hy inte torkar ut i vinter.

Read More