December 04, 2020 2 min read

Skonsam rengöring, välgjorda sheet masks samt korrekt sammansatta serum och krämer är det viktigaste att inkludera i din hudvårdsrutin. Sen kan du trotsa den kalla, hårda vintern med självförtroende!

 

Oavsett vilken hudtyp vi har, behöver vi alla en plan för att överleva den hårda vintern (beroende på vart du bor såklart).

Om du har en kall, hård vinter framför dig, så vill vi ge dig verktygen för att hålla din hud återfuktad, välnärd och hälsosam. Så, den stora frågan är:

Vad är den optimala hudvårdsrutinen för en kall, hård vinter?

Läs vidare!

 

Det tre viktigaste delarna:

  1. Välgjorda sheet masks kan kombinera flera delar av hudvårdsrutinen till ett enkelt och smidigt steg. Rätt sheet mask kan ge din hud lika bra återfuktning och behandling som du kan få på spa. Återfuktning är grundläggande för att klara av kalla och hårda vintrar.
  2. Ansiktsrengöring som gör ett bra jobb med att ta bort smuts och andra partiklar från din hud samtidigt som de skyddar din hudbarriär. Detta är särskilt viktigt på vintern, eftersom en skadad hudbarriär leder till att mer vatten lämnar din hud och gör den torr.
  3. Lätta krämer och serum som kan lägga sig som ett lager på din hud hjälper verkligen till att hålla huden återfuktad, skyddad och hälsosam. Har du någonsin använt en produkt som du behöver applicera igen 3-5 gånger om dagen? Bara för att en produkt känns återfuktande i några sekunder efter att du har strukit på den så betyder det inte att du får långvarig återfuktning.

 

Sammanfattningsvis:

  1. Konsekvent rengöring
  2. Konsekvent användning av sheet mask
  3. Konsekvent återfuktning med bra serum & krämer

Dessa tre steg är en pålitlig hudvårdsrutin som skyddar din hud och håller den välmående under vintern.

Kolla in det skonsamma sortimentet av hudvård från GEORGANIC. Där hittar du några av de bästa helt naturliga K-beauty produkterna som fokuserar på skydd och återställande av hudbarriären. 

Gjorda med milda ingredienser. ECOCERT certifierade. Och vackert förpackade :)Also in Hudvård EDU

Kvinna som tänker på orsakerna till akne
Hur uppstår akne och vilka sorter finns det?

December 18, 2020 3 min read

Innan ett problem ska lösas så är det klokt att bekanta sig med orsakerna till problemet. Så, vad är akne och var kommer det ifrån? Förhoppningsvis så kommer den här kunskapen ta dig ett steg närmare att uppnå din drömhy. Vi börjar med att gå igenom de fyra grundorsakerna till akne.

Read More
Hudvårdsrutin för män på vintern
Hudvårdsrutin för män på vintern

November 30, 2020 4 min read

På vintern blir huden ofta torr, irriterad och kliar. Det kan kännas som att det inte finns något sätt att bli av med de här problemen. Det gäller även för män. Ibland särskilt för män, eftersom det ofta förutsätts att män inte håller på med hudvård.

Vi på Fletna kan tala om för dig att för både män och kvinnor så är hud fortfarande hud. Men vi förstår. Och vi finns här för att hjälpa dig, mannen som inte håller på med hudvård, att hitta en optimal, okomplicerad hudvårdsrutin så att din hy inte torkar ut i vinter.

Read More
Så håller du din hud fräsch och hälsosam i vinter
Så håller du din hud fräsch och hälsosam i vinter

November 24, 2020 2 min read

Vintern är inte bara en mörk och kall tid att ta sig igenom, den är också skadlig för vår hud. Den råa vinterluften kan få huden att kännas irriterad och extra känslig. Kalla temperaturer får i övrigt välmående hud att se torr ut och kan även bidra till hudens åldrande om vi inte tar hand om den.
Read More