February 23, 2020 3 min read

spletna drogerija kozmetika online

Zbogom suha koža

MajaSi žrtev suhe kože?

Ja, sva že dve. Oziroma 3, 4 ali nešteto koliko nas že je. Poskušaš vse možne stvari in ne najdeš pravilne rešitve ? Verjemi, razumem te.

Ker smo ravno v obdobju mraza in vetra, je tema okrog suhe kože še dodatno oblegana. Pri meni se je vse začelo s tipičnimi simptomi suhe kože. Sprva so bile le dlani in noge, nato je sledil še obraz. Rahla rdečica, občutek hrapavosti, ki se je nadaljeval z zategovanjem in pekočim občutkom. Dokler situacija ni postala resna, se še sama nisem dobro zavedala kaj se dogaja z mojo kožo.

kreme za obraz suha koža

Moji začetki reševanja suhe kože

Občasno sem začela z mazanjem šipkovega olja na obraz in čakala na čudež. Žal ga ni in ni bilo. Res je, da olja nahranijo kožo, a le za kratek čas, saj ne prodirajo dovolj globoko. Stanje moje kože je tako postajalo vse huje in sledili so znaki popolno izsušene kože. 

Do stanja, ko je koža na licih, bradi in čelu začela pokati. Začela sem se zavedati, da je potrebno ukrepati. Moja koža ni potrebovala le olj, da bi jo nahranila, temveč tudi veliko vlage.

Zelo pomembna dejavnika, ki sem ju vključila v svojo rutino sta bila tudi hidracija in zdrava prehrana. Čim več vode, da si lahko koža opomore, postane zdrava in sijoča. Začela sem z nadzorovanjem vlage v prostorih, kajti v mrzlih dneh, ob kaminih in toplih pečeh je le-te zelo malo. Še preden se lotimo sanacije kože, je pomembno da najprej pomislimo na to, kaj vnašamo v svoje telo. V veliko primerih že sama sprememba prehrane prinese rezultate.

Moja koža je potrebovala snovi oziroma učinkovine, ki bi jo navlažile, nahranile in obnovile.

Iz faze umivanja sem umaknila agresivna mila in se osredotočila na tista, brez alkoholov, parfumov in s kislim pH-jem. Mila in čistilni geli, predvsem tisti s salicilno in drugimi kislinami so bili ključni, ki so mojo kožo še dodatno izsušili. 

suha koža kreme za obraz

V jutranjo nego sem vključila hranilno kremo obogateno z ceramidi in vitaminon B3, ki mu lahko pravimo da je prava mala zdravilna bombica. 

Za večerno nego sta hialuronska kislina in raba panthenola bili temeljna odločitev. Hialuronska kislina ima sposobnost vezanja vode in vpliva na čvrstost vezivnega tkiva. Omogoča tudi lažje obnavljanje kože in zagotavlja dobro oskrbo s hranilnimi snovmi ter kisikom. In zakaj panthenol? Z panthenolom sem hialuronsko kislino v kožo zaklenila in tako omogočila še boljše prodiranje v globje predele kože. To sta le dve sestavini, ki sta prisostvovali pri moji borbi s suho kožo. V svojo rutino sem tako vključila tudi kremo z lizatom bifidobakterij, ki je znan po stimulaciji celične obnove in serum s galactomyces, ki poleg fermentiranega filtrata vsebuje še 5 drugih naravnih olj za še večjo navlažitev.

Kaj pa noge in roke?

Kar se tiče ostalih predelov kože so bili simptomi enaki. Luskavost, pokanje in srbečica. Seveda me je tukaj rešil dobro znani bepanthen in umaknitev dražečih mil.

Prvič po dolgem času je moja koža mehka in prijetna na otip, za kar gre zahvala tudi izdelkom podjetja Fletna. Zmeraj sem azijkam zavidala sijočo in lepo kožo. Zdaj jo imam tudi sama.

Borba s suho kožo, me je naučila veliko. Z vztrajanjem se daleč pride! Telo je potrebno poslušati. Koža je naš največji organ, ki ga je pomembno najbolj zaščititi.

Kupi FLETNA zdajAlso in Nega kože EDU

Fletna Georganic čistilno olje, čistilna pena, krema za obraz, serumi za obraz, toner, maska za obraz
KAJ JE SKIPCARE? TUKAJ JE VSE, KAR MORATE VEDETI!

September 19, 2020 3 min read

Hiter in enostaven vodnik za doseganje K-lepotnega standarda, ne da bi se morali ves čas žrtvovati. Ta vodnik vas bo seznanil s hitro rutino, ki jo lahko vsakdo uporabi dvakrat na dan, da bo vaša koža videti neverjetno, če ste na poti in potrebujete hitro pripravo.
Read More
Dijana Čoralič
Podrobno razumevanje kože: Kako normalna koža postane problematična?

September 10, 2020 4 min read

Ključno dejstvo: Pravilna nega kože z uporabo blagih izdelkov za občutljivo kožo je najboljši način, da se zaščitite pred (velikimi) težavami s kožo.
Read More
ženska, ki uporablja nežno nego kože
Moja koža ni občutljiva: Bo blaga nega kože delovala zame?

September 09, 2020 4 min read

Na kratko rečeno: DA! Kljub temu, da so izdelki za blago nego kože narejeni posebej za občutljivo kožo, so pristop, nežne sestavine, testiranje in zaščita kožne pregrade odlični razlogi, da se odločite za izdelke za blago nego kože.
Read More