September 21, 2020 1 min read

CENTELLA ASIATICA EXTRACT


Kaj je?

Centella asiatica, znana kot Gotu Kola, je zdravilna rastlina, ki se v zdravstvu uporablja že več sto let. Aktivne spojine vključujejo pentaciklične triterpene, večinoma asiaticoside, madecassoside, asiatic in madekassic kisline (Bylka in comp., 2013).


Koristi in kako deluje?

Centella asiatica je učinkovita pri zdravljenja majhnih ran, hipertrofičnih ran, kot tudi opeklin, luskavice in sklerodermije. Mehanizem delovanja vključuje spodbujanje proliferacije fibroblastov in povečanje sinteze vsebnosti kolagena in intracelularnega fibronektina. Rezultati raziskav kažejo, da se lahko uporablja pri zdravljenju kože: zaradi staranja kože, celulita in strij (Bylka and comp., 2013). Poleg celjenja ran je zelišče priporočljivo za zdravljenje različnih kožnih stanj, kot so gobavost, lupus, krčne razjede, ekcem, luskavica, driska, povišana telesna temperatura, amenoreja, bolezni ženskega vnetnega trakta in tudi za lajšanje anksioznosti in izboljšanje kognitivnosti ( Gohil in komp., 2010).


Koristi in kako deluje? Poenostavljeno

Centella asiatica (pogosto imenovana tudi centella) je bogata z aminokislinami, beta karotenom, maščobnimi kislinami in številnimi močnimi fitokemikalijami. Ugotovili so, da izvlečki umirjajo vnetje, pospešujejo celjenje ran, spodbujajo rast novih celic, tvorijo kolagen in izboljšajo cirkulacijo.


Za koga je?

Za tiste, ki trpijo zaradi gub (poveča tvorbo kolagena in zmanjšajo vnetje). Idealen za najbolj trmasto znake staranja z dehidracijo, za boljši tonus kože, pigmentacijo, gube in je idealen za tiste, ki želijo hitro in enostavno nego kože na domu.Also in Fletna Sestavine

BETAINE
DEWYTREE HONEY MOIST MASKA: BETAINE

September 21, 2020 1 min read

Za koga je?


Betaine pomaga koži, da zadrži vlažnost zaradi svoje molekularne strukture in sposobnosti vezave z vodikom. Sestavina zmanjšuje pojav kožnih gubic. Ena od prednosti te močne sestavine v izdelkih proti staranju je njeno sproščanje in mehčanje kože ter zmanjšanje občutljivosti na zunanje dražilne snovi.

Read More
Maska z obraz: Fucoidan
DEWYTREE HONEY MOIST MASKA: FUCOIDAN

September 21, 2020 2 min read

Za koga je?

Za suho kožo, ki potrebuje takojšnje vlaženje. Primerna je za vse tipe kože. Če trpite zaradi zaradi učinkov staranja ali suhosti, ali če se vam zdi, da bi vaša koža uporabila naravno povečanje vlažnosti, so lastnosti, ki varčujejo s kožo medu Jeju-Island, ki ga najdemo v Honey Moist Black Mask, ravno to, kar potrebujete.

Read More
Maska z obraz: Honey Moist
DEWYTREE HONEY MOIST MASKA: BRASSICA CAMPESTRIS

September 21, 2020 1 min read

Za koga je?

Za suho kožo, ki potrebuje takojšnje vlaženje.

Read More