February 23, 2020 3 min read

Zbogom suha koža

MajaSi žrtev suhe kože?

Ja, sva že dve. Oziroma 3, 4 ali nešteto koliko nas že je. Poskušaš vse možne stvari in ne najdeš pravilne rešitve ? Verjemi, razumem te.

Ker smo ravno v obdobju mraza in vetra, je tema okrog suhe kože še dodatno oblegana. Pri meni se je vse začelo s tipičnimi simptomi suhe kože. Sprva so bile le dlani in noge, nato je sledil še obraz. Rahla rdečica, občutek hrapavosti, ki se je nadaljeval z zategovanjem in pekočim občutkom. Dokler situacija ni postala resna, se še sama nisem dobro zavedala kaj se dogaja z mojo kožo.

Moji začetki reševanja suhe kože

Občasno sem začela z mazanjem šipkovega olja na obraz in čakala na čudež. Žal ga ni in ni bilo. Res je, da olja nahranijo kožo, a le za kratek čas, saj ne prodirajo dovolj globoko. Stanje moje kože je tako postajalo vse huje in sledili so znaki popolno izsušene kože. 

Do stanja, ko je koža na licih, bradi in čelu začela pokati. Začela sem se zavedati, da je potrebno ukrepati. Moja koža ni potrebovala le olj, da bi jo nahranila, temveč tudi veliko vlage.

Zelo pomembna dejavnika, ki sem ju vključila v svojo rutino sta bila tudi hidracija in zdrava prehrana. Čim več vode, da si lahko koža opomore, postane zdrava in sijoča. Začela sem z nadzorovanjem vlage v prostorih, kajti v mrzlih dneh, ob kaminih in toplih pečeh je le-te zelo malo. Še preden se lotimo sanacije kože, je pomembno da najprej pomislimo na to, kaj vnašamo v svoje telo. V veliko primerih že sama sprememba prehrane prinese rezultate.

Moja koža je potrebovala snovi oziroma učinkovine, ki bi jo navlažile, nahranile in obnovile.

Iz faze umivanja sem umaknila agresivna mila in se osredotočila na tista, brez alkoholov, parfumov in s kislim pH-jem. Mila in čistilni geli, predvsem tisti s salicilno in drugimi kislinami so bili ključni, ki so mojo kožo še dodatno izsušili. 

V jutranjo nego sem vključila hranilno kremo obogateno z ceramidi in vitaminon B3, ki mu lahko pravimo da je prava mala zdravilna bombica. 

Za večerno nego sta hialuronska kislina in raba panthenola bili temeljna odločitev. Hialuronska kislina ima sposobnost vezanja vode in vpliva na čvrstost vezivnega tkiva. Omogoča tudi lažje obnavljanje kože in zagotavlja dobro oskrbo s hranilnimi snovmi ter kisikom. In zakaj panthenol? Z panthenolom sem hialuronsko kislino v kožo zaklenila in tako omogočila še boljše prodiranje v globje predele kože. To sta le dve sestavini, ki sta prisostvovali pri moji borbi s suho kožo. V svojo rutino sem tako vključila tudi kremo z lizatom bifidobakterij, ki je znan po stimulaciji celične obnove in serum s galactomyces, ki poleg fermentiranega filtrata vsebuje še 5 drugih naravnih olj za še večjo navlažitev.

Kaj pa noge in roke?

Kar se tiče ostalih predelov kože so bili simptomi enaki. Luskavost, pokanje in srbečica. Seveda me je tukaj rešil dobro znani bepanthen in umaknitev dražečih mil.

Prvič po dolgem času je moja koža mehka in prijetna na otip, za kar gre zahvala tudi izdelkom podjetja Fletna. Zmeraj sem azijkam zavidala sijočo in lepo kožo. Zdaj jo imam tudi sama.

Borba s suho kožo, me je naučila veliko. Z vztrajanjem se daleč pride! Telo je potrebno poslušati. Koža je naš največji organ, ki ga je pomembno najbolj zaščititi.

Kupi FLETNA zdajAlso in Skin Care EDU

How to keep your skin healthy and fresh this winter.
How to keep your skin healthy and fresh this winter.

February 01, 2020 2 min read

The winter months are not only a dark and dull time to get through but they also damage our skin. The winter brisk air can leave our skin feeling irritated and raw, cold temperatures make our healthy skin looking dry and is said to contribute ageing if not looked after.
Read More
What's An Ideal Skincare Routine For Men, During The Winter?
What's An Ideal Skincare Routine For Men, During The Winter?

January 14, 2020 4 min read

During the winter, skin often becomes itchy, dry, and irritated, and it can feel like there is no way to get rid of these problems.

This is the case for men as well. Sometimes, even more so because of the assumption often held that men don't do skincare.

Read More
Skin Science Deep Dive: How Does Normal Skin Become Problem Skin?
Skin Science Deep Dive: How Does Normal Skin Become Problem Skin?

December 07, 2019 5 min read

We're going to dive deep into the skin. Skincare, like anything else, has a process, and the more you learn how to implement an optimal process, the better your skin has the chance to stay nourished, moisturized and above all, healthy.

Read More